Over Maria Genova

Maria Genova werd in 1973 geboren in Bulgarije en verhuisde naar Nederland toen ze 17 was. Ze studeerde aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg en schreef na haar afstuderen artikelen voor landelijk bekende tijdschriften en kranten. 

In totaal heeft ze tot nu toe al meer dan tien boeken gepubliceerd. De onderwerpen daarvan variëren van het communisme in het voormalige Oostblok tot zelfdoding en van sexting tot het leven met een borstamputatie.

over Maria Genova

KOMT EEN VROUW BIJ DE H@CKER

Elke dag worden ruim 500 Nederlanders slachtoffer van identiteitsfraude. Dit schokkende cijfer komt uit een recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Identiteitsfraude is de snelst groeiende vorm van misdaad. Volwassenen en kinderen strooien met gegevens op internet zonder het idee te hebben dat iemand daar iets mee kan. Maar de gevolgen kunnen enorm zijn. Naast aangrijpende verhalen van slachtoffers, toont auteur Maria Genova in haar boek hoe gemakkelijk identiteitsfraude is geworden en dat het iedereen kan overkomen. Je hoeft niet eens veel verstand van computers te hebben om alles over iemand te weten te komen en om leningen op zijn of haar naam af te sluiten.

Bestseller auteur

Behalve ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ heeft Maria ook de bestsellers vol maatschappijkritiek ‘Man is stoer, vrouw is hoer’ (over vrouwenhandel en loverboys), ‘Het Duivelskind’ (over kindermishandeling) en ‘Vrouwen te koop’ (over vrouwenhandel) op haar naam staan. De laatste publicatie leidde zelfs tot Kamervragen.

Lezingen van Maria Genova

De lezingen van Maria Genova

Maria Genova spreekt over de digitale ontwikkelingen van nu en de uitdagingen die deze met zich meebrengen. Haar verhaal bespreekt de gevaren van internet, zoals cybercrime, hacks en identiteitsfraude, maar ze geeft haar publiek ook concrete aanknopingspunten om een bedrijf nieuwe kansen te bieden. Bijvoorbeeld door nieuwe stappen te zetten op het gebied van digitaal klantmanagement, sociale media en data-analyse.


Maria heeft reeds meeslepende presentaties gegeven voor banken, zorginstellingen, bedrijven uit de transportsector, landelijke en gemeentelijke overheden, scholen en veel andere organisaties. PostNL, BOL.com, Schiphol, Eneco, Achmea, PWC, Delta Lloyd, GasUnie, KPN, ING, De Nederlandsche Bank en De Telegraaf zijn slechts een greep uit de verschillende vooraanstaande bedrijven die reeds een lezing van Maria Genova hebben gefaciliteerd.


Maria Genova is tevens een bekende social media persoonlijkheid en houdt duizenden volgers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de interessegebieden waarover ze spreekt.. Ze is ook journalist en auteur met een brede interesse. Ze is vooral geliefd om haar lezingen over digitale veiligheid, waarin ze deze moeilijke materie snel toegankelijk weet te maken.


Maria Genova

Boek een lezing van Maria Genova

Maria Genova is auteur van verschillende bestsellers over maatschappelijke uitdagingen. Boek hier een lezing van deze inspirerende onderzoeker.